Alles wat je Nodig Hebt voor een Zorgeloze Vakantie

De zomer staat voor de deur en dat betekent voor velen van ons: vakantie! Of je nu de bergen in trekt, aan het strand gaat liggen of pittoreske dorpjes gaat verkennen, een ding is zeker: je wilt veilig op reis gaan. Bij Van Hagen begrijpen we hoe belangrijk het is om goed voorbereid op pad te gaan, vooral als je met de auto reist. Daarom hebben we een handige gids samengesteld met alles wat je nodig hebt om veilig en zorgeloos op reis te gaan.

Essentiële Items voor een Veilige Reis

Wanneer je op reis gaat met de auto, zijn er een aantal items die je altijd bij je moet hebben. Niet alleen omdat ze je kunnen helpen in geval van nood, maar ook omdat ze in veel Europese landen verplicht zijn. Denk hierbij aan:

  1. Veiligheidsvesten: In veel landen, zoals Frankrijk en Spanje, is het verplicht om een reflecterend veiligheidsvest in de auto te hebben voor elke inzittende. Dit vest moet binnen handbereik zijn, dus niet in de kofferbak.

  2. Gevarendriehoek: Een gevarendriehoek is essentieel bij pech onderweg. In veel landen moet je deze op een bepaalde afstand achter je auto plaatsen om naderend verkeer te waarschuwen.

  3. Brandblusser: Hoewel het in Nederland niet verplicht is, eisen sommige landen wel een brandblusser in de auto. Controleer altijd de geldigheid van de brandblusser voordat je vertrekt.

  4. EHBO-kit: Een goed gevulde EHBO-kit is een must-have voor iedere reis. Zorg ervoor dat de inhoud up-to-date is en voldoet aan de eisen van de landen die je bezoekt.

  5. Reserve lampjes: In een aantal landen is het verplicht een set reservelampjes van jouw auto te hebben.

Specifieke Eisen per Land

Elk land heeft zijn eigen regels en voorschriften als het gaat om verplichte auto-uitrusting. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent, hebben we een gedetailleerde PDF samengesteld die je precies laat zien welke items verplicht zijn in elk Europees land. Van brandblussers in België tot ademtesters in Frankrijk, je vindt alle informatie overzichtelijk in één document.

Download hier de PDF met verplichte items per land.

Extra Tips voor een Veilige Reis

  • Controleer je auto voor vertrek: Voer een grondige controle uit van je auto voordat je vertrekt. Controleer de bandenspanning, olie- en koelvloeistofniveaus en zorg dat alle verlichting werkt.
  • Navigatie en routes: Gebruik up-to-date navigatiesystemen en plan je route van tevoren. Houd rekening met wegwerkzaamheden en verkeersdrukte.
  • Rust en pauzes: Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voordat je aan een lange reis begint. Plan regelmatig pauzes om vermoeidheid te voorkomen.

Bij Van Hagen helpen we je graag met alle benodigdheden voor een veilige reis. Bezoek onze winkel voor een uitgebreid assortiment aan autoaccessoires en veiligheidsuitrusting. Ons deskundige personeel staat klaar om je te adviseren en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op weg gaat.

Veilig op reis gaan begint bij een goede voorbereiding. Met de juiste uitrusting en een beetje planning ben je klaar voor een geweldige vakantie. Wij wensen je een veilige en plezierige reis!

Van Hagen - Jouw Partner voor Auto-accessoires en Veiligheidsuitrusting

Bezoek ons in de winkel of online voor al je reisbenodigdheden. Samen zorgen we ervoor dat je veilig en zorgeloos op pad kunt.